Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Konkursa “Latvijas toņi un pustoņi” tērpu kolekciju skates 1.kārtas rezultāti

2017. gada 17. martā Tukuma Raiņa ģimnāzijā notika Tukuma, Engures un Jaunpils novadu 1. kārtas konkursa “Latvijas toņi un pustoņi” tērpu kolekcijas skate, kurā piedalījās Tukuma Raiņa ģimnāzijas vizuālās mākslas pulciņš “Mazā ota” ar savu tērpu kolekciju “Selfie ballīte saulrietā” (skolotāja Una Bērziņa) un Tukuma Vakara un neklātienes vidusskolas mākslas pulciņš ar tērpu kolekciju “Rakstu raksti”  (skolotāja Ilze Rasa).

Vērojot modes skatē izrādītās tērpu kolekcijas, varējām redzēt un pārliecināties, cik atraktīvi un oriģināli iespējams apspēlēt un izspēlēt mūsdienu jauniešiem aktuālas modes tēmas.

 

Skates dalībnieki demonstrēja tērpus, kas veidoti, izmantojot oriģinālas tehnikas gan auduma apgleznošanā un krāsošanā, gan aksesuāru izgatavošanā. Interesi piesaistīja tamborētu galdautu pielietojums mūsdienīgu jauniešu tērpu radīšanā.

 

 Konkursa darbus vērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā bija šūšanas studijas vadītāja un skolotāja Mikaela Lagzdiņa, brīvmāksliniece un skolotāja Iveta Liepiņa un Tukuma novada Izglītības pārvaldes izglītības darba vecākā speciāliste Angelika Dembovska.

 

Saskaņā ar žūrijas vērtējumu Tukuma Raiņa ģimnāzijas vizuālās mākslas pulciņa “Mazā ota” tērpu kolekcija “Selfie ballīte saulrietā” skatē ieguva 1. pakāpi, savukārt Tukuma Vakara un neklātienes vidusskolas mākslas pulciņa tērpu kolekcija “Rakstu raksti” - 2. pakāpi.

Žūrija Zemgales reģiona konkursa “Zemgales toņi un pustoņi” 2.kārtas tērpu skatei  izvirzīja abas tērpu kolekcijas.

 

Tērpu kolekciju foto galerija

 

Konkursa “Zemgales toņi un pustoņi” 2. kārta notiks 2017. gada 12. aprīlī, no plkst. 10.30 līdz 12.00, Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā, Akadēmijas ielā 10, Jelgavā.

 

 

Paldies skolotājām un pulciņu meitenēm par ieguldīto milzīgo darbu un pacietību, veidojot tērpu kolekcijas!

Novēlam veiksmi konkursa turpmākajās kārtās!

 

 

 

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

 izglītības darba vecākā speciāliste Angelika Dembovska

mob.tālr. 25433432

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd