Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Pašizaugsmes treneris Reinis Širokovs Irlavas vidusskolā

Šā gada 17. janvārī Irlavas vidusskolā bija tikšanās ar vienkāršu puisi – Reini Širokovu no Jelgavas. Reinim ir tikai 22 gadi, bet viņa dzīves pieredze – bagāta un arī pamācoša. Savulaik nomainījis četras skolas, tostarp arī ģimnāzijas, līdz nonācis pie secinājuma, ka muļķīgi uzvedies, daudzus sāpinājis, daudziem darījis pāri, daudziem nav piedevis...     

Tagad Reinis dalās savā pieredzē, piedalās starptautiskos projektos, kuru ietvaros paspējis pabūt jau 22 pasaules valstīs, vada seminārus, nodarbības ar jauniešiem un pedagogiem. Beidzot viņš ir ar dzīvi apmierināts, daudziem cilvēkiem piedevis un savus kādreiz nodarītos pāridarījumus skolasbiedriem, skolotājiem un citiem līdzcilvēkiem “atstrādā” ar savu dzīves stāstījumu par pieļautajām kļūdām.    

 

 

 

Reinis pats atzīst, ka skolas solu ir pametis salīdzinoši nesen, tāpēc ļoti labi saprot jauniešus, viņu problēmas un skatījumu uz dzīvi skolā, kas nereti diezgan būtiski atšķiras no tā, ko domā pedagogi un vecāki. Viņam ir daudz ieteikumu un padomu  jauniešiem, kā motivēt sevi labāk mācīties, kā nedarīt pāri nedz sev, nedz citiem. Pēc tikšanās ar skolēniem izvērsās intersanta diskusija starp Reini, vidusskolas pedagogiem un Irlavas bērnu nama pārstāvjiem. Tika daudz spriests par to, kā dzīvi skolā padarīt labāku it visiem, kuri tur atrodas.           

 

Darbu skolā daudzi uzskata par misiju, par pienākumu, bet aizmirst, ka arī pedagogi ir tikai cilvēki, ar savām vajadzībām, emocijām, savu dzīvi. Šādās tikšanās reizē pedagogi gūst jaunu iedvesmu, “restartu” darbam ar jauniešiem. Šādas tikšanās palīdz uz daudzām lietām palūkoties no cita skatu punkta un ieraudzīt, ka varbūt balts ne vienmēr ir balts, bet melnais nav nemaz tik melns.

 

Sagatavoja

Irlavas vidusskolas latviešu valodas skolotāja Liene Baumane

 

Reinis twitter

 

 

Irlavas vidusskolas 6.- 9. klašu skolēni                                                                  Irlavas vidusskolas pedagogu diskusija ar Reini

 

Attēlā raksta sākumā: pašizaugsmes treneris Reinis Širokovs uzstājas Irlavas vidusskolā.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd