Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma, Engures un Jaunpils novadu skolu koru skates rezultāti

 

Skaņi un koši 13. aprīlī Tukuma 2. pamatskolu pieskandināja ikgadējā Tukuma, Engures un Jaunpils novadu skolu koru skate 5.–9. klašu un 5.-12. klašu koriem, zēnu koriem un jauktajiem koriem.

 

 

Koru skates dalībnieku sniegumu vērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā bija Vispārējo Dziesmu svētku un Skolu jaunatnes dziesmu svētku virsdiriģents, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Diriģēšanas katedras vadītājs un asociētais profesors Romāns Vanags, Tukuma 2. pamatskolas direktores vietniece mācību darbā mūzikas novirziena klasēs Ingrīda Čarbarte un Majoru vidusskolas mūzikas skolotāja un diriģente Inese Rasa.

 

Apskati!

Žūrijas komisijas vērtēšanas protokols

Tukuma, Engures un Jaunpils koru skates galerija

 

Katram korim skatē bija jāizpilda divas dziesmas, no kurām viena dziesma bez pavadījuma jeb  a cappella, otra dziesma pēc paša kora izvēles. Koru skates repertuārs bija ļoti daudzveidīgs, krāšņs un skanīgs. Tukuma 2. vidusskolas koris, gatavojoties Starptautiskajam Bērnu un jauniešu garīgās mūzikas festivālam “Soli Deo Gloria”,  izpildīja divas M. Kīnas dziesmas.  Tukuma 2. pamatskolas 5.a - 9.a klašu meiteņu kora izpildījumā dzirdējām divas dziesmas no III Starptautiskā Joza Naujaļa koru mūzikas konkursa repertuāra, no kura meitenes atgriezās ar sudraba diplomu un kausu par labāko obligātās dziesmas izpildījumu.

Tukuma Raiņa ģimnāzijas jauktajam korim „ Savējie” šī skate bija pirmais solis ceļā uz III Latvijas skolu jaukto koru salidojumu  „ Kalniem pāri” Kurzemes vēsturiskā novada kārtu, kas norisināsies 26. aprīlī Talsu 2. vidusskolā.  

 

Žūrijas komisijas vadītājs Romāns Vanags bija patiesi gandarīts par koru sniegumu un uzteica visus diriģentus par sasniegto rezultātu.

 

Paldies visiem kolektīvu vadītājiem par ieguldīto darbu!

Lai veicas turpmākajos darbos!

 

 

Sagatavoja:

 Dace Perševica

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

interešu izglītības mūzikas pulciņu metodiķe

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!