Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums 45. starptautiskā bērnu mākslas konkursa „LIDICE 2017” fināla rezultāti

Čehijā, Lidicē, 1. jūnijā ar svinīgu izstādes atklāšanu un konkursa laureātu apbalvošanu noslēdzās  45.starptautiskais bērnu mākslas konkurss „Lidice 2017”, kura tēma šogad bija „Ceļojumi”.

 

Konkursa finālam Čehijā kopā tika iesūtīti 25 690 darbi no 83 pasaules valstīm. No Latvijas konkursa finālam tika izvirzīts 671 jauno mākslinieku  darbs.

 

 

Konkursa žūrija, izvērtējot visus iesūtītos jauno mākslinieku darbus 45.starptautiskajam bērnu mākslas konkursam „Lidice 2017”, apbalvojumiem - konkursa medaļām un Atzinības rakstiem, izvirzīja 1 289 darbus. 183 darbu autori tika apbalvoti ar individuālajām medaļām, 6 medaļas tika piešķirtas jauno mākslinieku komandām, kā arī ar medaļām tika apbalvotas 59 skolas par savām konkursa mākslas darbu kolekcijām. 

 

Starp apbalvotajiem ir arī 43 Latvijas jauno mākslinieku darbi, kuri konkursā saņēma Atzinības rakstus, un 7 jauno mākslinieku darbi, kuri tika apbalvoti ar konkursa augstāko balvu – medaļu.

 

Atzinības rakstus 45.starptautiskajā bērnu mākslas konkursā „Lidice 2017” saņēma arī Engures Mūzikas un Mākslas skolas audzēknis Kaspars Semjonovs (8 gadi) un Tukuma Mākslas skolas audzēknes Estere Blumberga  (11 gadi) un Linda Žizņevska (10 gadi). 

 

Apbalvojumam izvirzītie darbi un to autori:

Kaspars Semjonovs (8 gadi), Engures Mūzikas un mākslas skola

 

 

Estere Blumberga  (11 gadi), Tukuma Mākslas skola

 

 

Amanda Žizņevska (10 gadi), Tukuma Mākslas skola

 

 

Ieskaties! Žūrijas vērtēšanas process galerijā

 

 

Paldies visiem konkursa dalībniekiem, kuri sīvajā konkurencē izturēja līdz finālam un sasniedza augstus rezultātus konkursā “Lidice 2017” Čehijā!

 

 

Lai jauka un iedvesmas pilna vasara visiem vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas pedagogiem un mūsu jaunajiem talantiem!

 

 

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

 izglītības darba vecākā speciāliste Angelika Dembovska

mob.tālr. 25433432

 

 

Our website is protected by DMC Firewall!