Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums “Tavas spējas un iespējas” Tumes vidusskolā

2017./2018.mācību gads Tumes vidusskolā iesākās ar dažādām aktivitātēm skolas un biedrības “Cidonya” kopīgajā  projektā “Tavas spējas un iespējas”. Tā mērķis -  veicināt savstarpējo sadarbību savas veselības un vides kvalitātes uzlabošanā, kā arī popularizēt veselīga dzīves veida priekšrocības, izprotot savu ķermeni un mācoties to saudzēt.Projekta laikā notika gan sportiskās aktivitātes svaigā gaisā,  gan izglītojošas nodarbības: pētījumi par veselīgu uzturu,  veselīgu ēdienu gatavošana un degustēšana, veselīgu paradumu kalendāra izveide, kurā katru dienu var atzīmēt labo darbu veselībai.

 

Tika spēlētas spēles, minētas krustvārdu mīklas, darināti smaržīgie ārstniecības augu maisiņi. 5. un 6.klašu skolēni izveidoja modeļus un aprakstus ierīcēm, kurus var izmantot ikdienas fiziskajām aktivitātēm skolas apkārtnē. 7.klašu skolēni sadarbībā ar “Mana aptieka” Centra aptiekas Tukumā vadītāju un farmaceiti Agnesi Riteni un farmaceiti Eviju Gailumu iepazinās ar farmaceita darbu un paši sev pagatavoja veselīgus produktus, savukārt 8.klases skolēni  videofilmiņās atspoguļoja jauniešu veselīgo aktivitāšu un uztura paradumus.

Projekta laikā īpaša uzmanība tika veltīta skolēnu sadarbībai, piemēram, 9.klašu skolēni vadīja rīta vingrošanu jaunākiem skolēniem, 12.klases skolēni bija sagatavojuši dažādas tējas un uzdevumus par tām 5.klases skolēniem. Arī sākumskolas skolēni radošajās darbnīcās vadīja aktivitātes cits citam, piemēram, 4.klasē darbojās “Burtu domnīca”, bet 3.b klasē “Tējas galds”.

 

 

      

Projekta “Tavas spējas un iespējas” noslēguma pasākumā 20.oktobrī, kurā piedalījās arī biedrības "Cidonya" pārstāves Agita Kalvāne un Dace Mustafejeva, tika atklāts ikdienas fizisko aktivitāšu vingrošanas kubs. Vingrošanas kuba tapšanā paldies  biedrībai "Cidonya", gan par ideju, gan par finansējuma piesaisti.

Tā kā oktobris bija Tumes vidusskolas dzimšanas dienas mēnesis, tad vingrošanas kubs bija  arī biedrības dāvana vidusskolas 96.dzimšanas dienā.

 

 

 

Paldies projekta ‘’Tavas spējas un iespējas’’  lielākajam atbalstītājam AS ‘’BAO’’ par finasējumu vingrošanas kuba izveidošanai, kā arī AS "Tukuma piens" un citiem Tukuma novada uzņēmējiem par sarūpētajām veselīgajām un gardajām balvām Tumes vidusskolas skolēniem.

Paldies biedrības “Cidonya” vadītājai Agitai Kalvānei par veselīgo piedāvājumu un auglīgo sadarbību!

 

 

 

Informāciju sagatavoja

Daiga Elpere

projekta koordinatore Tumes vidusskolā

Our website is protected by DMC Firewall!