Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Biļetes lidojumam uz Tbilisi

Novembrī Engures, Smārdes un Lapmežciema skolās viesojās lidostas "Jūrmala"  darbinieki, lai iepazīstinātu skolēnus ar lidostas darbību, nākotnes plāniem un profesijām, kādas nepieciešamas lidostā. Šajās tikšanās reizēs skolēni ne tikai uzzināja interesantus faktus par lidostas darbu, bet arī saņēma mutisku ielūgumu apciemot lidostu "Jūrmala" klātienē. 

 

28. novembra rītā Engures, Smārdes un Lapmežciema skolas saņēma ielūgumus lidostas apciemojumam - aviobiļetes "lidojumam" uz Tbilisi. Skolēni devās ceļā, lai redzētu, izzinātu, saprastu un paši pārbaudītu, kā lidostā "Jūrmala" viss strādā.

Lidostā kuplais ceļotāju pulks ieradās gan ar bagāžu, gan bez tās.

Tā kā šis bija izzinošs un izglītojošs lidostas apmeklējums, tad jauniešiem bija iespēja reālā vidē izspēlēt lidojuma simulāciju visos tā etapos - ierašanās lidostā, dokumentu un drošības pārbaude, kur  skolēni varēja redzēt, kā ceļotāju somu saturu redz drošības dienesta darbinieki, lidojuma gaidīšana, "izlidošana", "ielidošana", bagāžas saņemšana. Skolēniem tika dota arī iespēja piemērīt lidostas ugunsdzēsēja  un avio pilota tērpus, apskatīt, kāds transports tiek izmantots lidlauka uzturēšanai kārtībā.

 

 

 

Lasi arī šeit!

 

 

Paldies lidostas "Jūrmala" kolektīvam par sagādāto interesanto ceļojumu. Lidojums uz Tbilisī bija aizraujošs. Novēlam arī citiem, lai lidojumam labvēlīgs laiks!

 

 

Informāciju sagatavoja

Ina Puzānova

Engures vidusskolas direktora vietniece audzināšanas darbā

 

 

Our website is protected by DMC Firewall!