Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma, Engures un Jaunpils novadu jauno vides pētnieku foruma „Skolēni eksperimentē” rezultāti

2018.gada 14.februārī Tukuma 2.pamatskolā notika Tukuma, Engures un Jaunpils novadu skolu jauno vides pētnieku forums „Skolēni eksperimentē”. Šogad forumā jaunie vides pētnieki žūrijas komisijai un visiem klātesošajiem demonstrēja 16 eksperimentus.

Žūrija, kuras sastāvā bija Tukuma novada sociālo zinību, veselības mācības un vides izglītības skolotāju metodiskās apvienības vadītāja Vēsma Kaņepe,Tukuma E.Birznieka-Upīša 1.pamatskolas bioloģijas un

ķīmijas skolotāja Inita Pabērza, kā arī Tukuma novada Izglītības pārvaldes izglītības darba vecākā speciāliste AngelikaDembovska, eksperimentus vērtēja, ņemot vērā konkursa nolikumu.

 

Pēc visu eksperimentu prezentācijām, kāmēr žūrijas komisija apspriedās un izvērtēja foruma dalībnieku sniegumu, dalībnieki tika aicināti nobalsot par eksperimentu nominācijai "Skatītāju simpātija". 

 

Jauno vides pētnieku foruma "Skolēni eksperimentē" kopvērtējuma tabula

 

Tukuma novada Izglītības pārvaldes atzinības rakstus ieguvušās komandas saņēma saldas balvas un piemiņas balvas, visas foruma komandas saņēma Tukuma novada Izglītības pārvaldes pateicības rakstus un foruma magnētus. Apkopojot pašu foruma dalībnieku balsojuma rezultātus, skatītāju simpātiju balvu šogad ieguva Tukuma 2.pamatskolas skolēnu veidotais eksperiments “Paštaisītais slimpeklis”.

 

Pirms foruma dalībnieku apbalvošanas un žūrijas vērtējumu paziņošanas jaunie vides pētnieki piedalījās radošajā darbnīcā, kuras tēma šoreiz bija „ Krekla otrā dzīve”. Radošo darbnīcu vadīja Tukuma novada Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra jaunatnes darbiniece Viktorija Selezena un ārzemju brīvprātīgās Rikarda Finka un Fanete Hamonika.

 

 

Apskati jauno vides pētnieku foruma "Skolēni eksperimentē" un radošās darbnīcas  galeriju!

 

 

Apbalvošanas ceremonijā foruma dalībnieki un viņu skolotāji saņēma uzslavas, atzinību un arī balvas, kā arī tika aicināti izvērtēt redzētos eksperimentus, to prezentācijas un pieteikties konkursa atklātajai kārtai Rīgā.  Jauno vides pētnieku forums “Skolēni eksperimentē" Rīgas atklātās kārtas konkurss, notiks 2018.gada 5.martā plkst. 11.00 Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Jelgavas ielā 1, Rīgā.

Pieteikšanās forumam  notiek līdz 2018.gada 18.februārim  elektroniski, aizpildot anketu:  http://www.ej.uz/Skoleni_eksperimente_2018 

           

 

 

Paldies visiem dalībniekiem un pedagogiem!

 

 

Angelika Dembovska

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

izglītības darba vecākā speciāliste

Tālr.: 63107274, mob.25433432

e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!