Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums VII Latvijas mūzikas olimpiādes “ Muzicē un saceri – ar veltījumu Latvijas simtgadei” fināla rezultāti

Šogad jau septīto gadu notika Latvijas Mūzikas olimpiāde, kurā piedalījās muzikāli talantīgi skolēni vecumā no 12 - 19 gadiem. Dalībnieki mērojās ar zināšanām mūzikas teorijas un vēstures jomā, dziedāja latviešu tautas dziesmu un izpildīja savu orģinālkompozīciju ar veltījumu Latvijas valsts simtgadei. Olimpiādes kultūrvēsturisko novadu  laureāti 28. martā tikās Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā, kur norisinājās VII Latvijas mūzikas olimpiādes “Muzicē un saceri – ar veltījumu Latvijas simtgadei” fināls.

 

Zemgales novadu šajā olimpiādē pārstāvēja Tukuma 2. pamatskolas 7.a klases skolniece Eva Blumberga (pedagogs Dace Perševica) un 8.a klases skolniece Laura Kristiāna Vičmane (pedagogs Sanita Apine), Tukuma Raiņa ģimnāzijas 11. klases skolniece Melisa Votinova (pedagogs Inguna Silineviča) un Engures vidusskolas 7.klases skolniece Anna Marija Vārpiņa (pedagogs Dace Lāce).

 

Meitenes izcili demonstrēja savas teorētiskās zināšanas mūzikā un muzikālās un vokālās prasmes, iegūstot zelta diplomus.

 

VII Latvijas Mūzikas olimpiādes “Muzicē un dziedi – ar veltījumu Latvijas simtgadei” 2018 rezultāti

 

 

    

 

    

 

 

Jāpiebilst arī tas, ka Tukuma 2.pamatskolas 8.a klases skolniece Laura Kristiāna Vičmane  tika uzaicināta piedalīties 4. Starptautiskajā mūzikas olimpiādē, kas no 18. līdz 21. aprīlim norisināsies Igaunijas galvaspilsētā Tallinā.

 

 

  Paldies skolotājiem un skolēniem par ieguldīto darbu! Lai veicas mūsu novadniecei starptautiskajā mūzikas olimpiādē!

 

 

 

Sagatavoja:

Dace Perševica

Tukuma, Engures un Jaunpils novadu mūzikas skolotāju MA vadītāja

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd