Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma, Engures un Jaunpils novadu izglītības iestāžu mazo mūzikas kolektīvu festivāla - skates rezultāti

26.aprīlī Tukuma 2.pamatskolā uz ikgadējo mazo mūzikas kolektīvu festivālu - skati bija pulcējušies Tukuma novada instrumentālie ansambļi, vokāli instrumentālie ansambļi un popgrupas. Festivāla mērķis ir iesaistīt un popularizēt jauniešu vidū populārās mūzikas un džeza žanru, kā arī veicināt audzēkņu kolektīvās muzicēšanas prasmes un individuālo talantu.

Festivālā - skatē šogad savus priekšnesumus rādīja kupls jauno mūziķu pulks.

 

 

Džūkstes pamatskolu pārstāvēja divi kolektīvi - 1.-4. klašu ansamblis un 5.-9. klašu ansamblis "Viola" (vadītājs Ēriks Budēvics). Skatē uzstājās Zemgales vidusskolas 3.-4. klašu vokālais ansamblis un Slampes Kultūras pils vokālais ansamblis “ RIO” (vadītāja Signe Pranča). No Tukuma 2. vidusskolas piedalījās trīs kolektīvi - džeza mūzikas ansamblis “Raudas ielas džezs” (vadītājs Armands Krievs), vokāli instrumentālais ansamblis “PRO” (vadītājs Vilnis Prancāns) un kameransamblis (vadītājs Uģis Strauja). Savukārt Tukuma 2.pamatskolu pārstāvēja popgrupas “ BIMINI” trīs sastāvi (vadītāja Dace Perševica) un džeza ansamblis (vadītājs Mārtiņš Priede).

 

Apskati festivāla - skates galeriju šeit!

 

Skates dalībnieku sniegumus vērtēja žūrija, kura bija bija patīkami pārsteigta par kuplo mūziķu pulku un augstvērtīgo skanējumu. Žūrijas komisijas sastāvā bija Tukuma Mūzikas skolas mūzikas teorijas pedagoģe Ināra Vičmane, Tukuma Mūzikas skolas flautas spēles pedagoģe Sanita Šteina un Tukuma 2.pamatskolas individuālās instrumentu spēles pedagoģe Irina Soiko. Kolektīvi sacentās divās vecuma grupās, jaunākā un vecākā, un demonstrēja divus dažāda rakstura skaņdarbus.

Jaunākajā grupā uzstājās tie kolektīvi, kuros muzicē dalībnieki līdz 14 gadu vecumam, vai kolektīvs darbojas mazāk kā divus gadus. Vecākajā grupā savus priekšnesumus rādīja kolektīvi, kuri darbojas vairāk kā divus gadus un kuriem ir radošā pieredze koncertējot.

 

Festivāla –skates žūrijas kopvērtējuma protokols

 

Laikā, kad vērtēšanas komisija apsprieda un vērtēja priekšnesumus, skaitot punktus, visi kolektīvi Viļņa Prancāna vadībā iestudēja kopdziesmu  - Guntara Rača dziesmu "Diena”. Pēc žūrijas vērtējuma paziņošanas un kolektīvu apbalvošanas draudzīgi un koši izskanēja festivāla dalībnieku  kopdziesma, priecējot gan pašiem sevi, gan arī visus klātesošos.

 

 

Paldies kolektīvu vadītājiem par ieguldīto darbu un izpildītājiem par jauko koncertu!

 

 

 Dace Perševica

 Tukuma novada Izglītības pārvaldes

Mūzikas skolotāju metodiskās apvienības vadītāja.

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd