Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma, Engures un Jaunpils novadu skolu 1. - 4. klašu koru festivāla – skates “Satikšanās 2018” rezultāti

16. maijā Tukuma 2. pamatskolā notika Tukuma, Engures un Jaunpils novadu  1. - 4. klašu koru festivāls – skate “Satikšanās 2018”. Šogad koru festivālā piedalījās 6 kori - Tukuma 2. pamatskolas 2.a - 4.a klašu un 2.b - 4.b klašu kori, Tukuma 2. vidusskolas 2.- 4. klašu koris, Tukuma E.Birznieka- Upīša 1.pamatskolas 2. - 4. klašu koris, Jaunpils vidusskolas 1. - 4. klašu koris un Engures vidusskolas 1. - 4. klašu koris. 

 

 

Festivāls tika atklāts ar kopdziesmas “ Mana māja” (D.Rūtenberga)  izpildījumu. Pēc kopdziesmas visiem balstiņas iesildītas, tāpēc varēja sākties koru festivāla - skates oficiālā daļa. Katrs koris festivālā izpildīja divas brīvas izvēles dziesmas, no kurām viena tika izdziedāta bez pavadījuma. Koru dziedājumu vērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā bija Tukuma Raiņa ģimnāzijas koru "Savējās" un "Savējie" diriģente Rasma Valdmane, Pūres pamatskolas mūzikas pedagoģe un Tukuma Mūzikas skolas mūzikas teorētisko priekšmetu skolotāja Velga Žvirble un Tukuma pirmsskolas izglītības iestādes "Pasaciņa" mūzikas pedagoģe Dace Eihmane.

 

Žūrijas komisija bija patīkami pārsteigta un ļoti priecājās par krāšņajiem, skanīgajiem un horeogrāfiski pārdomātajiem priekšnesumiem. Par to liecina arī labie rezultāti.

 

Žūrijas kopvērtējuma protokols.

 

Festivāla - skates nobeigumā visi dalībnieki nodziedāja otru kopdziesmu  “Es gribu uzzīmēt Latviju” (D.Rūtenberga).  Kamēr žūrija apspriedās un vērtēja koru priekšnesumus, visi festivāla dalībnieki tika iesaistīti jautrā deju virpulī un rotaļās. Pasākuma nobeigumā kori tika apbalvoti, saņemot I un II pakāpes diplomus un saldu pārsteigumu, kā arī katram dalībniekam tika dāvināts īpašs "Satikšanās 2018" magnētiņš.

 

 

Apskati "Satikšanās 2018" galeriju šeit

 

 

 

Paldies  koru diriģentiem par ieguldīto darbu, sagatavojot brīnišķīgos priekšnesumus, kā arī dziedātājiem par mirdzošajām acīm, izpildot dziesmas!

 

 

 

Dace Perševica

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

Mūzikas skolotāju metodiskās apvienības vadītāja

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd