Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Zemgales vidusskolai Ata Kronvalda fonda balva "Mazā Pūce"

29. augustā Valsts prezidenta pilī tika pasniegtas Ata Kronvalda prēmijas skolotājiem, ceļojošās balvas un diplomi „Lielā Pūce” un „Zvaigžņu reitings” uzvarētāju skolām. Kā ierasts, Ata Kronvalda fonda apbalvojumus pasniedza Latvijas valsts prezidents Raimonds Vējonis un Ata Kronvalda fonda prezidents Henriks Danusēvičs. Uz svinīgo pasākumu bija uzaicināti arī Tukuma novada Zemgales vidusskolas pārstāvji, lai saņemtu Ata Kronvalda balvu “Mazā Pūce”

 

par iegūto 2. vietu  Latvijas skolu reitinga Mazo skolu grupā.

Augsto novērtējumu Zemgales vidusskola ieguvusi par panākumiem Valsts un starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs, skolēnu valsts zinātniski pētniecisko darbu konferencē un valsts mēroga konkursos.

 

Īpašu paldies par iegūto balvu Zemgales vidusskolas direktore Liene Tāsse saka skolotājiem – Aleksandrai Leimanei, Lailai Vēverei, Sintijai Vaļuckai, Guntim Skujam un Svetlanai Brasnujevai, kā arī skolēniem – Rolandam  Ķiņķerim, Diānai Birnerei, Kristiānam Jakubovskim, Oskaram Malafajam, Ksenijai Paulai Kleinhofai un Ievai Pētersonei.

 

Skolu reitingā šogad tika iekļautas 120 “mazās” un 86 “lielās” skolas. Jāpiebilst, ka Lielo skolu grupā Tukuma Raiņa ģimnāzija ierindojās 25. vietā.

 

 

Ata Kronvalda fonda uzdevums ir Latvijas talantīgāko skolēnu apzināšana un viņu izglītības sekmēšana. Fonds katru gadu nosaka labākos skolu kolektīvus pēc to skolēnu sasniegumiem mācību priekšmetu Valsts un atklātajās olimpiādēs, skolēnu valsts zinātniski pētniecisko darbu konferencē un valsts mēroga konkursos. Skolas vērtē “lielo” (vidusskolēnu skaits ir vismaz 100) un “mazo” skolu grupās. „Lielās Pūces” mērķis ir sekmēt skolu aktivitāti skolēnu talantu attīstīšanā un dot vecākiem objektīvu informāciju par mācību iestāžu pieredzi un/vai iespējām talantīgo skolēnu spēju izkopšanā.

 

 

 

Agnese Matvejeva

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

Izglītības darba vecākā speciāliste

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!