Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Raksts Tukuma 2. vidusskolas interešu izglītības kolektīvi rada “Leģendu par prieku”

Kas ir interešu izglītība? Tās ir nodarbes, kas bērniem sagādā prieku, un, lai šo prieku nodotu arī citiem, Tukuma 2. vidusskolas interešu izglītības kolektīvi 22. novembrī pulcēja savus vecākus, draugus un atbalstītājus, lai visi kopā piedzīvotu “Leģendu par prieku”.

 

 

Krāšņā, emocionāli aizkustinošā un patiesi priekpilnā koncertā piedalījās deviņi skolas koncertējošie kolektīvi – 1. klašu vokālais ansamblis un 2. - 4. klašu koris (vadītāja Rudīte Peipa), 5. - 12. klašu koris un vidusskolas zēnu ansamblis (vadītāja Ērika Bogataja), kameransamblis (vadītājs Uģis Strauja), džeza ansamblis (vadītājs Armands Krievs) un vokāli instrumentālais ansamblis “Pro” (vadītājs Vilnis Prancāns). Pasākumu kuplināja arī skolas izteiksmīgās runas pulciņi, ko vada skolotājas Velga Grīnvalde, Ingrīda Freimane un Īra Rimoviča, kā arī skolas tautas deju kolektīvs “Palāsītes” piecās vecuma grupās, ko vada Ligija Cīrule. Koncertuzvedumā izstādes veidā ar savu darbību un sasniegumiem  visus klausītājus un skatītājus iepazīstināja arī citi skolas radošie kolektīvi - šaha, vizuālās mākslas, robotikas, vides izglītības, skolas vēstures izpētes un sporta spēļu pulciņi, jauno matemātiķu un jauno lasītāju klubi, kā arī rotu un radošo ideju darbnīcas.

 

"Leģenda par prieku" bija veidota kā spēle ar gaismu un tumsu, kur skaņas mijas ar muzikāliem trokšņiem, kā kustību spēle ar pārvietošanos un mānīšanos, kā maģiska un noslēpumaina leģenda. Leģendā katrs no skolas interešu izglītības kolektīviem izstāstīja savu stāstu par prieku, jo katram tas ir nedaudz citādāks tāpat kā viņu aizraušanās.

 

Koncerts "Leģenda par prieku" Tukuma 2. vidusskolas lielajai saimei, gan skolēniem, gan skolotājiem, bija skaists un sirsnīgs valsts simtgades mēneša izskaņas pasākums, kurā ikviens no dalībniekiem ar lepnumu rādija savu, sava kolektīva un visas skolas sniegumu. Ar lepnumu iepriecēja gan paši sevi, gan ģimenes un draugus, kas patiesi kuplā skaitā bija pulcējušies Tukuma polsētas Kultūras nama zālē, lai šajā vakarā būtu kopā ar savējiem.

 

 

Īpašu paldies Tukuma 2. vidusskolas skolēni un pedagogi saka koncertuzveduma "Leģenda par prieku" režisorei Margitai Skrazlovskai. Paldies arī Tukuma pilsētas Kultūras nama kolektīvam par iespēju bērniem izbaudīt uzstāšanos skatuves gaismās.

 

Koncertuzvedums tapa Eiropas Savienības fondu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.3.2. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt atbalstu vispārējās izglītības iestādēm izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai"  projektā Nr. 8.3.2.2/16/I/001 “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai”.

 

Sagatavoja

Arta Locāne-Āboliņa,

Tukuma 2.vidusskolas angļu valodas skolotāja

Our website is protected by DMC Firewall!