Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Raksts Noskaidroti konkursa “Tukuma novada gada jaunietis 2018” titula ieguvēji

8. februārī Tukuma novada Izglītības pārvaldes Multifunkcionālais Jaunatnes iniciatīvu centrs organizēja konkursa “Tukuma novada gada jaunietis 2018” noslēguma pasākumu. Konkursa mērķis ir veicināt Tukuma novada jauniešu izaugsmi, novērtējot viņu sasniegumus. Konkurss Tukuma novadā notika pirmo reizi un turpmāk ir plānots kā ikgadējs pasākums.

Konkursam tika pieteikti 14 jaunieši trīs vecuma grupās. Vērtēšana notika divās kārtās. Vispirms žūrija, atbilstoši konkursa vērtēšanas kritērijiem, izvērtēja rakstiskos pieteikumus un pēc tam aicināja pretendentus uz klātienes prezentāciju. Vērtēšanā žūrija ņēma vērā jauniešu līdzdalību sabiedrībā, dažādās organizācijās vai neformālās interešu grupās, lēmumu pieņemšanas procesā, brīvprātīgajā darbā, dažādu iniciatīvu vai projektu īstenošanā vai dalībā tajos, ieguldījumu Tukuma novada tēla veidošanā, kā arī apkārtējo iedvesmošanā ar savu darbību.

Žūrijas sastāvā bija Jaunatnes lietu komisijas pārstāvji Marita Bērziņa, Ieva Upesleja un Artis Jaunkļaviņš un jaunieši no kaimiņu novadiem – Ketija Keita Krastiņa no Jaunpils novada un Daniels Balodis no Jūrmalas.

Titulam “Tukuma novada gada jaunietis 2018” vecuma grupā no 13 līdz 15 gadiem nominētas septiņas jaunietes: Annika Kristena Ozoliņa, Enija Krauja, Helēna Anna Dzērvāne, Lilija Ožeta, Linda Bitte, Ulla Grinberga un Veronika Strogonova. Titulu “Tukuma novada gada jaunietis 2018” vecuma grupā 13 līdz 15 gadi ieguva Enija Krauja. Jaunieti konkursam pieteica Džūkstes mazpulka vadītāja Gundega Jēkabsone. Enija ir Džukstes pamatskolas skolēnu parlamenta priekšsēdētāja un kopš 2014.gada aktīvi darbojas Džūkstes mazpulkā. Enija dejo jauniešu tautas deju kolektīvā.

Titulam “Tukuma novada gada jaunietis 2018” vecuma grupā no 16 līdz 18 gadiem nominēti seši jaunieši: Adrians Gūtšmits, Atis Ozols, Elza Anastasija Vasermane, Kristiāns Jakubovskis, Matīss Ķiecis un Natālija Pletčere. Titulu “Tukuma novada gada jaunietis 2018” vecuma grupā 16 līdz 18 gadi ieguva Kristiāns Jakubovskis. Jaunieti konkursam  pieteica draudzene Ksenija. Puisis ir veicis brīvprātīgo darbu Tukuma slimnīcas uzņemšanas nodaļā un šobrīd slimnīcā strādā par medmāsas palīgu. Kristiāns darbojas arī Tukuma novada Domes Kultūras komisijā. Viņš spēlē akordeonu, patīk lasīt grāmatas un veidot ciltskokus.

Titulam “Tukuma novada gada jaunietis 2018” vecuma grupā no 19 līdz 25 gadiem nominēts Gints Sprēdis. Jaunieti konkursam pieteica “TuTV” biedrības vadītāja Iveta Jansone. Iveta min, ka Gints ir cilvēks ar kameru rokās. Ginta sapnis ir lielais kino, viņš vēlas kļūt par kino operatoru vai režisoru. Gints ieguva titulu “Tukuma novada gada jaunietis 2018” vecuma grupā no 19 līdz 25 gadiem.

Pasākuma laikā žūrijas pasniedza simpātijas balvu  Elzai Anastasijai Vasermanei un Lilijai Ožetai.

Dalībniekus, viņu ģimenes, draugus, skolotājus un citus atbalstītājus ar muzikālo priekšnesumu priecēja mūziķis Kaspars Zlidnis.

Pasākumu atbalstīja Tukuma novada Dome un balvas nominantiem un titula ieguvējiem sarūpēja pasākuma atbalstītāji “Puratos Latvia”, “Kvazi Pizza” un “Tukuma Boulings”.

 

Ieva Upesleja

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

Jaunatnes lietu speciāliste

Our website is protected by DMC Firewall!