Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Raksts Tehniskās jaunrades, radošās industrijas un citas interešu izglītības programmas

Tehniskās jaunrades, radošās industrijas un citas interešu izglītības programmas 2022./2023.m.g.

 

Tukuma novada izglītības iestāžu skolēnu darbu konkurss

"Kurš tur slēpjas?"

Nolikums

Pieteikums

 

Konkursa mērķis: attīstīt bērnu un jauniešu radošo fantāziju un praktiskās darba iemaņas grafisku attēlu veidošanā un apstrādē.

Konkursā piedalījās vispārējās, speciālās un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu 49 skolēni no deviņām izglītības iestādēm.

Dalībnieki pēc brīvas izvēles un fantāzijas konkursa darbam izmantoja interneta resursus: attēlus, pašu uzņemtas fotogrāfijas (cilvēki, dzīvnieki, objekti, vietas  u.c.) datorgrafikā kombinējot un apkopojot veidoja kolāžas.

Izvēlētos attēlus pēc dalībnieka ieskatiem varēja apstrādāt un pārveidot, pielietojot piemērotākos attēla apstrādes rīkus un programmas.

Dalībnieki konkursā iesūtīja sākotnējo attēlu un pārveidoto attēlu.

Katrs dalībnieks darba tapšanas procesu ierakstīja, vai nu video formātā, izmantojot pēc paša izvēles piemērotu programmu, vai sagatavoja prezentāciju.

Konkursa darbus vērtēja žūrijas komisija, kurā darbojās Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijas direktores vietniece informācijas tehnoloģijas jautājumos Ilva Siliniece un Tukuma novada Izglītības pārvaldes izglītības darba vecāka speciāliste Angelika Dembovska.

Konkursā, iesniegtajos darbos ļoti pārsteidza jaunrade, rīku un programmu pielietojums darba tapšanas procesā.

Kas tikai netika paslēpts: kaķi, suņi, mašīnas, slavenības, eži, mistiskas būtnes utt. Citi iesniegtie darbi, savukārt, liek vienkārši iesaistīties spēlē vai jauki iepriecina ar darbam izvēlēto saturu un formu.

Bet vēl vairāk jāuzteic konkursa dalībnieki par sagatavotajiem darba tapšanas procesa atspoguļojuma darbiem. Lai tādus izveidotu, ir ne mazāk pūļu jāiegulda, un žūrijas komisijai tas būtiski palīdzēja novērtēt konkursa darbus!

Jā, nav viegli uzgleznot ar krāsām, bet tik pat sarežģīti un laikietilpīgi tas ir arī izmantojot informācijas un tehnoloģiju rīkus un programmas.

Padies par jūsu veidotiem un paslēptiem brīnumiem un dārgumiem!

Un kurš tad tur slēpjas? Tas jums patiesi jāredz un jānoskaidro.

Konkursa rezultāti un piekļuves saites darbiem.

 

***********************************************************************************

Tukuma novadu izglītības iestāžu skolēnu mācību uzņēmumu pasākums

“CITS BAZĀRS” 

Nolikums

 Pieteikšanās pasākumam līdz 2023.gada 21.martam elektroniski aizpildot pieteikuma anketu  (anketa pieejama: https://forms.gle/qYDrxLdwF6Q1p9Fg9).

Our website is protected by DMC Firewall!