Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma, Engures, Jaunpils un Kandavas novadu izglītības un kultūras iestāžu deju kolektīvu kopkoncerts „Trakā kaza”

Šodien dejai liela diena!

Tā varēja teikt 2019. gada 31. janvārī, kad Engures kultūras namā pulcējās izglītības un kultūras iestāžu bērnu un jauniešu deju kolektīvi, lai piedalītos kopkoncertā “Trakā kaza”.

Savulaik Engures deju kolektīvu vadītājas Ainas Johanštāles  iedibinātā tradīcija - sadancot “Trakajā kazā”- šajā dienā svinēja 15. jubileju. 

 

 

 

Koncertā tikās dejotāji no Tukuma, Jaunpils, Kandavas novadiem un, protams, paši Engures novada dejotāji. Trīspadsmit deju grupas izdejoja gan zināmās un iemīļotās dejas, gan dejas no gaidāmajiem XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem un  deju lielkoncerta programmas “Saule vija zelta rotu”.

 

 

Dejotāji bija cītīgi gatavojušies, lai vērtēšanas komisijai parādītu savu sniegumu un gūtu skatuves pieredzi pirms pavasarī gaidāmās deju skates.   Koncertā dejotājus vērtēja Ligija Cīrule ( Slampes Kultūras pils jauniešu deju kolektīva “Laisma” vadītāja),  Dace Balode ( Engures kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīva “Jadals” dejotāja) un Sarmīte Laure (Mērsraga Tautas nama deju kolektīva vadītāja).

 

 

Pamatojoties uz vērtēšanas komisijas piešķirtajiem punktiem, deju kolektīviem tika piešķirtas kvalitātes pakāpes. Apskati kopvērtējuma tabulu!

 

 

Koncerta noslēgumā katrs deju kolektīvs saņēma Tukuma novada Izglītības pārvaldes sarūpētos diplomus un pateicības dāvanas. Paldies koncerta organizētājiem par sarūpētajiem gardajiem jubilejas kliņģeriem un piemiņas balvu - “Trako kazu”!

 

 

Apskati deju koncerta "Trakā kaza" galeriju!

 

Tukuma novada Izglītības pārvalde izsaka pateicību Engures vidusskolas kolektīvam, Engures kultūras nama darbiniekiem! Paldies Evijai Bergmanei, kura visus šos gadus ir bijusi saistīta ar koncertu “Trakā kaza” gan kā dejotāja, gan  desmit gadus kā rīkotāja!

 

Izsakām pateicību visiem dejotājiem, deju skolotājiem par nesavtīgo darbu, kas ieguldīts repertuāra apguvē!

Paldies novadu pašvaldībām par dejotāju atbalstīšanu!

Sagatavoja

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

Tautisko deju pulciņu pārraudzības metodiķe

Madara Augule

Our website is protected by DMC Firewall!