Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Pūres pamatskolas audzēkņu panākumi 12. Starptautiskajā bērnu un jauniešu mākslas izstādē „Trejdegsnis”/ ”Triple Sun”

 

30. janvārī Rīgas Rātsnamā norisinājās biedrības “Trejdegsnis” un Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas mākslas studijas “Raibulis”, sadarbībā ar UNESCO Latvijas komisiju, organizētā 12. Starptautiskā bērnu un jauniešu mākslas konkursa „Trejdegsnis”/ ”Triple Sun” laureātu godināšanas pasākums, kurā apbalvojumus saņēma arī Pūres pamatskolas skolēni.

 

Šī gada konkursa tēma: Darba vara lielu dara [Rainis].

 

Bērniem un jauniešiem bija uzdevums radošos darbos attēlot savas zemes iecienītākās darba jomas un darītājus pagātnē un šodien; personības un viņu darbus, kuri bijuši nozīmīgi valsts un cilvēces labklājībai dažādās dzīves jomās – kultūrā, zinātnē, lauksaimniecībā; pārdomas par to, vai katrs labi iecerēts darbs nes svētību dabai, kultūrvidei, cilvēkiem; savu iemīļoto nodarbi; vīziju par to, ar ko cilvēki nodarbosies nākotnē.

 

Šogad konkursam tika iesniegti darbi no Austrijas, Igaunijas, Indijas, Latvijas, Lietuvas, Ķīnas, Rumānijas un Slovēnijas, ko veidojuši vairāk nekā 500 bērni un jaunieši no 51 izglītības iestādes. Konkursa noslēgumā tika izveidota izstāde, kurā eksponēti 220 darbi.

 

Bērni savos darbos bija attēlojuši visdažādāko profesiju pārstāvjus – no sētnieka līdz prezidentam, no avju gana līdz priesterim. Izstādes darbos skatāmi ārsti, veterinārārsti, mākslinieki, skolotāji, zvejnieki. Portretētas arī izcilas Latvijas personības –  Raimonds Pauls, Kārlis Skalbe, Kārlis Zāle.

 

Konkursā piedalijās  arī Pūres pamatskolas skolēni - Kristaps Aizstrauts, Ieva Koronberga, Katrīna Kulberga un Alise Karīna Grigorjeva.  Kristapa darbs tika novērtēts ar konkursa galveno blvu - medaļu. Par dalību konkursā Ievai un Katrīnai tika pasniegts  Diploms, savukārt Alise Karīna saņēma Atzinības rakstu.

 

    

 

Esmu ļoti lepna par savu audzēkņu sasniegumiem. Lai izdodas arī turpmāk!

 

 

 

Ilze Kalniņa

Pūres pamatskolas mākslas pedagogs

DMC Firewall is a Joomla Security extension!