Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Labie darbi Lielajā talkā, labie darbi katru dienu!

 vienība 2019 talka

Divas rokas, divas kājas,

Lielu darbu nevarēja.

Daudz rociņu, daudz kājiņu

Lielu darbu padarīja.

               / L.t.dz./

 

Pavisam īpaša izvērtās Latvijas skautu un gaidu centrālās organizācijas (LSGCO) 12. Tukuma vienības piedalīšanās “Lielajā talkā 2019”.

Skauti un gaidas talkoja kopā ar Latvijas Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, prezidenta kundzi Ivetu Vējoni un viņu domubiedriem Brizulē, sakopjot Zigfrīda Annas Meirovica piemiņas vietu. No vienības bija ieradies kupls pulks talkotāju- 28 mazskauti, guntiņas, skauti un gaidas, viņu vadītāja Inga Kuple, Latvijas skautu priekšnieks Gundars Krīpēns un LSGCO valdes loceklis Mārcis Akmeņkalns no Rīgas.

toms latvis 2019 talka

Piemiņas vietā tika atjaunots īvju stādījums, atzarota egļu rinda un iztīrītia piemiņas vietas apkaime no kritušajiem kokiem. Skauti talkoja arī netālu esošajās “Druķu” mājās , kurās pa vasarām uzturējās Z.A.Meierovica ģimene. Pa veco “Druķu” māju ceļu tika saliktas norādes, tā iezīmējot agrākā ceļa virzienu.

Talkas noslēgumā prezidents vēlējās iestādīt kociņu pie Tukuma E. Birznieka-Upīša 1.pamatskolas, un kopā ar viņu to darīja arī skauti un gaidas,  kuri ir šīs pamatskolas skolēni.

 

att upisi 2019 talka

 

Būsim modri! 

Vienības vadītāja Inga Kuple

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!