Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Irlavas pamatskolas komandas uzvara Latvijas valsts meži Meža olimpiādē

Uzvara2019. gada 24. maijā "Latvijas Meža dienās" Latvijas valsts meži (LVM) dabas parkā Tērvetē norisinājās "LVM Meža olimpiādes" fināls, kurā jau trešo gadu piedalījās aī Irlavas pamatskolas komanda ar skolotāju Kasparu Reihmani. Šogad irlavniekiem izcils starts - izcīnīta 1.vieta un iegūta galvenā balva - dabas ekspedīcija uz Austrijas Apliem - un iegūta arī žūrijas simpātiju balva.

 

Meža olimpiādes finālā piedalījās desmit 7.-9. klašu komandas no dažādām Latvijas skolām - Irlavas pamatskolas, Carnikavas pamatskolas Rūjienas vidusskolas, Nīkrāces pamatskolas, Ventspils 4.vidusskolas, divas komandas no Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas, Siguldas 1.pamatskolas, Aizupes pamatskolas un Ventspils Pārventas pamatskolas.

 

Komandām uz lielās pasākuma skatuves tūkstošiem interesentu priekšā bija jāprezentē savs sagatavotais mājas darbs - radošs priekšnesums par tēmu “Jaunaudze”, uzvedumā iekļaujot mežam tik ļoti svarīgos piecus elementus – ūdeni, uguni, gaisu, zemi un cilvēku. Tāpat LVM dabas parka pasaku mežā komandas piedalījās spraigās finālsacensībās, kur dalībniekiem bija jāpilda gan veiklības, gan prāta un izturības uzdevumi – kā, piemēram, jānosaka galvenais augšanas faktors, kas ietekmē priežu koksnes pieaugumu, jānozāģē noteikts koksnes daudzums, jānosaka Latvijā ligzdojošu putnu mājas, jāatpazīst skujkoku sēklas un dzīvnieku atstātās “dāvaniņas”.

 

Jautāts par šī gada veiksmes atslēgu, komandas skolotājs Kaspars atbildēja, ka "lai sasniegtu šo uzvaru, tika ieguldīts liels darbs - rudenī komanda sagatavoja video "rullīti", par kuru balsoja skatītāji, nopelnot ieejas biļeti uz finālu, pēc tam sekoja nopietna gatavošanās - "Mežā ABC" Kuldīgā, "Meža ekspedīcija" Popē, Tērvetes dabas parka apmeklējumi un nopietni treniņi skolā -, visbeidzot jāsagatavo mājas darbs - radošais uzdevums - , pārvarot grūtības, veltot daudz laika un pūļu, komandu saliedējot, kam sekoja uzvara."

 

Kopā

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Veiksmes un panākumu atslēga ir labs skolotājs, kurš spēj motivēt, saprast un iedvesmot. Mums ir paveicies ar savu skolotāju un mūsu komandu. Šoreiz bijām patiesi noskaņoti uzvarai. Šis gads ir mūsu!" īsi pēc fināla rezultātu paziņošanas, prieka asaru saviļņoti, teica Irlavas pamatskolas komanda.

 

 

Plašāk par LVM organizēto "Latvijas Mežu olimpiādes" finālu lasi www.lvm.lv

DMC Firewall is a Joomla Security extension!