Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Apbalvoti konkursa "Tukuma novada gada jaunietis 2019" laureāti

DSC 0110 samazinin31.janvārī Tukuma novada Multifunkcionālais Jaunatnes iniciatīvu centrs un Tukuma novada Izglītības pārvalde organizēja konkursa “Tukuma novada gada jaunietis 2019” apbalvošanas ceremoniju. Konkursa mērķis ir veicināt Tukuma novada jauniešu izaugsmi, novērtējot viņu sasniegumus. Konkurss Tukuma novadā notika jau otro gadu pēc kārtas, tādējādi kļūstot par tradīciju.

Konkursam tika pieteikti 16 jaunieši trīs vecuma grupās. Vērtēšana notika divās kārtās. Vispirms žūrijas komisija, atbilstoši konkursa vērtēšanas kritērijiem, izvērtēja rakstiskos pieteikumus un pēc tam aicināja pretendentus uz klātienes prezentāciju. Vērtēšanā žūrija ņēma vērā jauniešu līdzdalību sabiedrībā, dažādās organizācijās vai neformālās interešu grupās, lēmumu pieņemšanas procesā, brīvprātīgajā darbā, dažādu iniciatīvu vai projektu īstenošanā vai dalībā tajos, ieguldījumu Tukuma novada tēla veidošanā, kā arī apkārtējo iedvesmošanā ar savu darbību.

 

Žūrijas sastāvā bija Jaunatnes lietu komisijas pārstāvji Marita Bērziņa, Sandis Ozoliņš un Artis Jaunkļaviņš un jaunieši no kaimiņu novadiem – Alise Fjodorova no Kandavas novada un Elīza Aleksandra Grenenberga-Grīnberga no Jūrmalas.

 

Titulam “Tukuma novada gada jaunietis 2019” vecuma grupā no 13 līdz 15 gadiem bija nominēti deviņi jaunieši: Markuss Krāvs, Sintija Mieze, Annika Kristena Ozoliņa, Lilija Ožeta, Jūlija Kaminska, Adele Kārkliņa, Rainers Rutkovskis, Reinis Zvirbulis un Kitija Martini-Ādamsone. Titulu “Tukuma novada gada jaunietis 2019” vecuma grupā 13 līdz 15 gadi ieguva Lilija Ožeta. Liliju konkursam pieteica skolotāja Agrita Apine. Jauniete ir aktīva pasākumu organizētāja un vadītāja, kā arī ideju ģeneratore skolā un ārpus tās. Piekto gadu pēc kārtas ir bijusi klases komandas kapteine ZZ čempionātā. Otro gadu pēc kārtas piedalījusies Tukuma Pilsētas svētku pasākumu organizēšanā un bijusi svētku gājienu vadītāja. Papildus padziļināti apgūst aktiermeistarību Rīgas teātra studijā ,,Haritas”. Lilija ir džeza grupas soliste un vadošā dziedātāja popgrupā “Bimini”, kā arī ir viena no labākajām dejotājām modes deju studijā “Demo”.

 

Titulam “Tukuma novada gada jaunietis 2019” vecuma grupā no 16 līdz 18 gadiem bija nominēti trīs jaunieši: Elisters Lazdāns, Dita Feldmane un Santa Vītiņa. Titulu “Tukuma novada gada jaunietis 2019” vecuma grupā 16 līdz 18 gadi ieguva Dita Feldmane. Ditu konkursam pieteica Tukuma Raiņa ģimnāzijas skolotāja Anna Beāte Būmane. Dita ir aktīva klases līdere, uzņemas klases darba organizāciju, palīdz pasākumu organizēšanā. Piedalījās savas pilsētas tēla veidošanā un attīstībā. Iesaistās dažādās labdarības akcijās un organizācijās.

 

Titulam “Tukuma novada gada jaunietis 2019” vecuma grupā no 19 līdz 25 gadiem bija nominēti četri jaunieši: Krišs Grunte, Anete Katrīna Logina, Elza Anastasija Vasermane un Laima Ermane. Titulu “Tukuma novada gada jaunietis 2019” vecuma grupā 16 līdz 18 gadi ieguva Anete Katrīna Logina. Aneti konkursam pieteica viņas draudzene Arta Jakobsone un Tukuma ielu vingrošanas sporta biedrības loceklis Andrejs Smirnovs. Anete ir īsts spridzeklis, nebaidās no izaicinājumiem un sava viedokļa izteikšanas. Ir Tukuma ielu vingrošanas sporta biedrības valdes locekle. Aktīvi piedalās un palīdz organizēt ielu vingrošanas sacensības Tukumā, kā arī atbild par biedrības juridiskajiem jautājumiem. Pagājušajā gadā kopā ar citiem jauniešiem no Tukuma novada pārstāvēja Latviju Erasmus+ projektā Grieķijā.

 

Pasākuma laikā žūrijas komisija pasniedza simpātijas balvu Krišam Gruntem, Santai Vītiņai un Raineram Rutkovskim.

 

Dalībniekus, viņu ģimenes, draugus, skolotājus un citus atbalstītājus ar muzikālo priekšnesumu priecēja jaunais mūziķis Denijs Jorens Grieze. Savukārt ar skaistu un enerģisku deju priekšnesumu priecēja Tukuma profesionālās ievirzes deju skola “DEMO”.

 

Pasākumu atbalstīja Tukuma novada Dome un balvas nominantiem un titula ieguvējiem sarūpēja pasākuma atbalstītāji: Kvazi Pizza, Tukuma Boulings, Dekšņi, Tukuma Ledus halle, Zvaigze ABC, Baltais, Tukuma Tūrisma informācijas centrs, Andri Art, Tukuma muzejs, Sajūtu lāde, Jaunpils pils, Biedrība “Ruģeļu zirgi’’, Jaunmoku pils, Sēmes rozītes, MP socks un Dinamo Rīga.

 

Informāciju sagatavoja:

Viktorija Selezena

Tukuma novada Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra

Jaunatnes darbiniece

DMC Firewall is a Joomla Security extension!