Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma Mūzikas skolas pianisti koncertzālē “Latvija”

IMG 20200210 WA0002 samazin200Kurzemes reģiona Mūzikas skolu pianistu konkurss “No prelūdijas līdz…” norisinājās Ventspils jaunajā, skaistajā koncertzālē “Latvija”, kurā pianistiem bija iespēja muzicēt uz lielās zāles skatuves uz izcila koncertflīģeļa. Uz konkursu šī gada 31.janvārī devās divi Tukuma Mūzikas skolas jaunie pianisti, skolotājas Mārītes Zutes audzēkņi – Haralds Apinis (4.klavieru klase) un Eva Blumberga (9.klavieru klase).  

 

 

Konkursu vērtēja žūrija – klavierspēles pedagogi Irēne Štrausa (Jūrmalas Mūzikas vidusskola), Endijs Renemanis (PIKC Ventspils Mūzikas vidusskola) un  Ludmila Kamiševa (PIKC Ventspils Mūzikas vidusskola), noklausoties divdesmit viena audzēkņa sniegumu.

Katrs konkursants atskaņoja trīs dažādus pēc konkursa nolikuma paredzētus skaņdarbus un startēja pēc klases atbilstošā vecuma grupā.

Priecīgi un gandarīti par teicamo novērtējumu no konkursa atgriezās mūsu skolas pianisti, jo Haraldam Apinim tika piešķirta 1.vieta B grupā un Eva Blumberga ieguva 1.vietu D grupā. Sveicam skolotāju Mārīti Zuti ar divkāršu uzvaru Ventspilī!

 

Informāciju sagatavoja:

Ligita Zemniece

Tukuma Mūzikas skolas direktore

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd