Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma, Engures un Jaunpils novadu interešu izglītības vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas izstāde

DSC 0041 samazin 200

No 2020.gada 28.februāra līdz 23.martam Tukuma novada Domes ēkā apskatāma Tukuma, Engures un Jaunpils novadu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas pulciņu audzēkņu darbu izstāde – konkurss “RADI ROTĀJOT”Konkursa mērķis ir bērniem un jauniešiem, kuri darbojas vizuāli un vizuāli plastikās mākslas pulciņos, sniegt iespēju piedalīties XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku procesā.

 

Foto no izstādes: "Galerija"

Veidojot darbus, konkursa dalībnieki tika aicināti pētīt tēmas “ROTAS”, “ROTĀJUMI”, “ROTĀŠANĀS”, “ROTĀŠANA” dabā, sadzīvē, telpā, kultūras mantojumā, tai skaitā latviešu tautas folklorā, radot tradīcijās balstītus, mūsdienīgus darbus dažādās vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas tehnikās.

Pirmās kārtas izstādē - konkursā apskatāmi 134 darbs, kurus veidojuši kopā 167 dalībnieki. Konkursa darbus vērtēja žūrijas komisija:

• M. Muižnieces Rīgas Mākslas skolas skolotāja Ingemāra Treija;

• Tukuma novada Izglītības pārvaldes izglītības darba vecākā speciāliste  Laila Ingevica;

• Tukuma novada Izglītības pārvaldes izglītības darba vecākā speciāliste  Angelika Dembovska.

 

Konkursa 1. kārtas dalībnieku darbu novērtēšanā tika ņemta vērā to oriģinalitāte, kvalitāte, tehnika, kādā darbs veidots, kā arī Zemgales kultūrvēsturiskā novada konkursa veidotāju izvirzītie nosacījumi un noteiktais darbu skaits (no novada 15 darbi t.sk. vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbi).

Konkursa dalībnieki, kuri saņem Atzinības rakstu, tiek izvirzīti uz konkursa Zemgales kultūrvēsturiskā novada kārtas konkursu.

 

Konkursa 1.kārtas rezultāti: (saite)

 

Konkursa 2. kārta norisināsies 2020.gada 31.marts līdz 15.aprīlis Bauskas Novadpētniecības un Mākslas muzejā, Kalna ielā 6, Bauskā.

Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas izstādes iekārtošana Bauskas muzejā notiks 30.martā..

Savukārt konkursa 3.kārta – darbu izstāde notiek svētku laikā - no 6.jūlija līdz 12.jūlijam Kultūras, mākslas un mūzikas telpā “Hanzas perons”, Hanzas ielā 16a, Rīgā. 

 

Zemgales reģiona vizuāli un vizuāli plastiskās mākslas izstādes darbu autoru apbalvošana, tērpu skates un radošo darbnīcu izvērtēšana un apbalvošana notiks 15.aprīlī Bauskas kultūras centrā un Bauskas Bērnu un jauniešu centrā.

 

 

Ir patiesi liels prieks un pārsteigums par milzīgo atsaucību šajā mākslas projektā! Tāpat patiesu apbrīnu rada mūsu skolēnu izdoma un radošās prasmes. 

Vislielāko pateicību izsakām mūsu Tukuma, Engures un Jaunpils izglītības iestāžu pedagogiem!

 

Veiksmi 2.kārtas konkursā!

 

 

Informāciju sagatavoja: 

Angelika Dembovska

Tukuma novada Izglītības pārvaldes 

izglītības darba vecākā speciāliste 

Our website is protected by DMC Firewall!