Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tautas deju lielkoncerts "Zemgales bļoda"

zb samazin 200Pirms paša skolēnu brīvlaika dejotāji no Tukuma, Engures, Jaunpils un Kandavas novadiem satikās Slampes Kultūras pils zālē, lai izdejotu lielkoncertu „Zemgales bļoda”.

Dejotāji gatavojušies, tērpi sagludināti, matu bizes glīti sapītas, kakla lakatiņi rūpīgi sasieti. Visi esam ceļā uz gaidāmajiem XII Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un Deju svētkiem. Ari bērnu dejotās dejas galvenokārt ir no svētku repertuāra.

Kopā sadejoja sešpadsmit deju grupas, kuru deju soļus šajā reizē vēroja un vērtēja Tatjana Marhilēviča (bijusī deju skolotāja, Slampes vidusskolas un Kultūras pils deju kolektīvu vadītāja), Valentīna Kancāne  (Slampes Kultūras pils senioru deju kolektīva „Jumis” dalībniece), Vladimirs Skuja (bijušais deju skolotājs, Slampes vidusskolas un Kultūras pils deju kolektīvu vadītājs).

 

Pamatojoties uz piešķirtajiem punktiem, deju kolektīvi ieguva sekojošas pakāpes:

ZB rezult samazin 500

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tukuma novada Izglītības pārvalde izsaka pateicību visiem, kuri bija iesaistīti lielkoncerta rīkošanā un tā veiksmīgā norisē. Paldies Slampes Kultūras pils direktorei Ivonnai Bredovskai, lielkoncerta koordinatorei Regīnai Malikai.

Paldies deju skolotājiem par dejotāju sagatavošanu lielkoncertam un gatavošanos svētku skatei. Vislielākais paldies pašiem dejotājiem par dejas prieku. 

 

Informāciju sagatavoja:

Madara Augule

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

Tautisko deju pulciņu pārraudzības metodiķe

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd