Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Junior Achievement Latvia un Rīgas Biznesa skola piedāvā uzņēmējdarbības lekcijas vidusskolēniem tiešsaistē

JAL tiessaiste samazin 200Pārejot uz attālinātu mācīšanos ārkārtas situācijas laikā, Latvijas lielākā izglītības organizācija Junior Achievement Latvia sadarbībā ar RTU Rīgas Biznesa skolu (RBS) Latvijas vidusskolēniem tiešsaistē organizē bezmaksas lekciju kursu biznesa vadībā un tirgzinībās.

Pieteikšanās ŠEIT.
Pirmais vebinārs norisināsies 26. martā plkst. 16.00.

Kurss paredzēts vidusskolas vecuma jauniešiem un tā ietvaros astoņās lekcijās tiks apskatītas tādas uzņēmējdarbībai svarīgas tēmas kā biznesa idejas attīstīšana, biznesa modeļi, tirgus analīze, konkurentu izvērtējums, zīmolvedība, pozicionējums,  mārketinga kanālu izvēle un citas. Kursu sagatavojuši un to vadīs RTU Rīgas Biznesa skolas asoc. profesors Klaudio Rivera (Claudio Rivera), pasniedzējs Pīters Jangs (Peter Young), praktiķi no IT risinājumu izstrādes uzņēmuma FactSet, kā arī papildu tēmām tiks pieaicināti arī citi RBS pasniedzēji. Kurss tiek piedāvāts skolēnu mācību uzņēmumu programmas ietvaros.

 

Ņemot vērā situāciju valstī, šis risinājums rasts, lai mācību gadu varētu sekmīgi noslēgt vairāk nekā 1200 Skolēnu mācību uzņēmumi, kas dažādās Latvijas skolās reģistrēti šogad. Šī mums visiem ir vērtīga pieredze, motivējot kļūt elastīgākiem un strauji ieviest mūsdienīgu, tehnoloģijās balstītu izglītības pieeju jau šodien,” saka Junior Achievement Latvia vadītājs Jānis Krievāns. 

RTU Rīgas Biznesa skolas asociētais profesors Klaudio Rivera: “Daudz aizraujošu pārmaiņu notiks jau tuvākajā nākotnē. Mums ir svarīgi, lai visas iesaistītās puses ir gatavas šīm pārmaiņām. Turklāt varu apliecināt, ka šis kurss būs interesantāks par Netflix”.

 

 

Uzņēmējdarbības lekciju kurss skolēniem un pedagogiem no 26. marta būs pieejams, iepriekš piesakoties un saņemot saiti uz vietni internetā. Visas lekcijas tiks ierakstītas un pieejamas arī vēlāk RTU Rīgas Biznesa skolas Youtube kanālā. Nodarbības notiks angļu un latviešu valodā. Vienas lekcijas garums - 40 minūtes.

 

Noklausoties visu kursu un nokārtojot online testu, dalībnieki iegūs Junior Achievement Latvia un RBS sertifikātu, bet trīs labākie (ņemot vērā gan testa rezultātu, gan aktivitāti lekciju laikā) iegūs 10% mācību maksas atlaidi pirmajam studiju gadam RTU Rīgas Biznesa skolā.

 

Avots: www.jalatvia.lv 

 

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd