Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma 3.pamatskola ieguvusi Ekoskolas programmas Starptautisko Zaļo karogu
DSC 0203 samazin 2002020.gada 16.septembrī Tukuma 3.pamatskolā notika Ekoskolas programmas svinīgais Starptautiskā Zaļā karoga pacelšanas pasākums. Šogad Latvijā jau 183 izglītības iestādes saņems Ekoskolu programmas apbalvojumus par sasniegumiem vides izglītībā. 
Apbalvotās izglītības iestādes 2020./2021.mācību gadā: 
Starptautiskais Zaļais karogs- Tukuma 3.pamatskola;
Latvijas Ekoskolu Sertifikāts- Irlavas pamatskola,Tukuma 2.vidusskola, Zemgales vidusskola, Engures PII "Spārīte"
 
Attiecīgi kopējais izglītības iestāžu skaits Latvijā, kas darbojas vides izglītības veicināšanā, turpina pieaugt ik gadu. Ekoskolu programma ir šobrīd populārākais vides izglītības modelis pasaulē. Tā ir ANO Vides programmas un UNESCO sadarbības partnere vides izglītībā, un ir pamats vides izglītības procesa organizēšanai skolās. 
 
Ekoskolu programmas atpazīstamākais elements ir Starptautiskā Zaļā karoga balva, ko saņem tikai tās skolas, kas ilgstošā laika posmā spēj demonstrēt izcilas aktivitātes vides jomā. Latvijas Ekoskolas nosaukums un diploms ir nacionāla līmeņa balva skolām, kuras ir ceļā uz Zaļo karogu. Šīs balvas skolām tiek piešķirtas uz vienu mācību gadu un katru reizi jāizcīna no jauna. Lēmumu par skolu apbalvošanu pieņēmusi Ekoskolu programmas Nacionālā žūrija, kuras sastāvā ir valsts institūciju un sabiedrisko vides aizsardzības un izglītības organizāciju pārstāvji.
 
 

Ikgadējais Ekoskolu apbalvošanas pasākums notiks 22.septembrī plkst. 11.00 – 13.00 tiešraidē, Vides izglītības fonda Facebook platformā.

 

Apbalvoto skolu saraksts

 

Informāciju sagatavoja:

Inese Rudzīte

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

izglītības darba vecākā speciāliste

Tālr. 22332693

 

DSC 0158 samazin 400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC 0188 samazin 400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC 0167 samazin 400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!