Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Valsts izglītības satura centra sniegtā informācija par plānotajiem un iecerētajiem pasākumiem 2020./2021. mācību gadā interešu izglītībā

Valsts izglītības satura centrs (VISC), ņemot vērā Covid-19 izraisīto pandēmiju un valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, kurā ar periodiskiem un mainīgiem ierobežojumiem tiek īstenota interešu izglītība, informē, ka minētie apstākļi ietekmējuši arī VISC plānotos un iecerētos pasākumus 2020./2021. mācību gadā gan interešu izglītībā kopumā, gan gatavojoties XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem (turpmāk- svētki), kuri no 2020.gada pārcelti uz 2021.gadu.

 

VISC informē, ka ir atcelti 2021.gada februārī, martā, aprīlī klātienē plānotie konkursi, skates, pasākumi interešu izglītībā un svētku sagatavošanā. Lūdzam sekot informācijai par izmaiņām nolikumos VISC mājaslapas sadaļā “Interešu izglītība/ pasākumi pa jomām” https://www.visc.gov.lv/lv/pasakumi-pa-interesu-izglitibas-jomam. Atjaunotos nolikumus plānots pakāpeniski publicēt pēc 1.marta.

 

Darām zināmu, ka svētku rīkotāji atsakās no tādas repertuāra pārbaudes un svētku dalībnieku atlases formas kā konkurss un skate tradicionālajā izpratnē. Pirms svētkiem (šobrīd plānojam jūnija 1.pusē, par ko informēsim papildus) koncertu organizatori video formātā pārliecināsies, vai dalībnieki ir atkārtojuši iepriekšējā mācību gadā apgūto repertuāru un ir gatavi līdzdalībai svētkos.

 

Vienlaikus izsakām pateicību par līdzšinējo sadarbību svētku norišu plānošanā pašvaldību/reģionu līmenī un atceļam 2020.gada rudenī veiktās rezervācijas norišu vietām un laikiem. 

 

Par svētku iespējamo norisi tuvāk informēsim pašvaldību svētku koordinatorus 2021.gada 25.februārī.

 

Aicinām uz sapratni un kopīgu sadarbību šajos sarežģītajos apstākļos, lai saprātīgi un elastīgi risinātu jautājumus, primāri domājot par visu veselību un drošību.

 

Informāciju sagatavoja:

 A.Bērziņa

Neformālās izglītības

departamenta direktore

DMC Firewall is a Joomla Security extension!