Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma, Engures un Jaunpils novadu skolēnu skatuves runas konkursa rezultāti

2021.gada 12.februārī attālināti pirmo reizi notika Tukuma, Engures un Jaunpils novadu skolēnu skatuves runas konkurss. Ļoti neparasti, jo konkursa dalībnieki tika aicināti dzejas un prozas darbu ierunāt video formātā. Sākotnēji māca bažas par konkursa sekmīgu īstenošanu nepieciešamo tehnoloģisko prasmju ziņā. Vai bērni spēs attālināti sagatavoties, vai skolotāji attālināti konsultēt? Arī žūrijas komisijas pārstāvjus māca neticība un šaubas par to, vai šādi būs iespējams objektīvi novērtēt bērnu uzstāšanos. Vai vispār konkursā būs dalībnieki? Tomēr kāds bija pārsteigums, par tik lielu atsaucību un lieliskiem priekšnesumiem! Konkursa novadu kārtā piedalījās 33 dalībnieki.

 

Sagatavoties jaunajiem talantiem palīdzēja skolotāji no Tukuma E.Birznieka-Upīša 1.pamatskolas, Tukuma 2.pamatskolas, Tukuma 2.vidusskolas, Zemgales vidusskolas, Tukuma Raiņa ģimnāzijas, Tukuma novada speciālās izglītības iestādes, Pūres pamatskolas, Irlavas pamatskolas, Engures vidusskolas, Lapmežciema pamatskolas un Jaunpils vidusskolas.

 

Konkursā tika vērtēti dalībnieku iesūtītie video ieraksti, savukārt 12.februārī tiešsaistē tikās dalībnieki, skolotāji, un žūrijas komisija, lai dalītos emocijās, pārdomās, dzirdētu žūrijas komisijas viedokli. Bet galvenais mērķis, lai pateiktos skolēniem par uzdrīkstēšanos, lielisku prasmi un priekšnesumiem. Katra bērna priekšnesums ir kā piedzīvojums, kā jūtu un emociju atspoguļojums, un, galu galā, šobrīd kā milzīgs pasākums.

 

Konkursa dalībnieku sniegumu vērtēja pieredzes bagāta žūrijas komisija, kuras sastāvā bija režisore un pedagoģe Dace Liepeniece, režisors un pedagogs Jānis Kaijaks, pasākumu režisore un pasākumu vadītāja Margita Skrazlovska.

 

Tukuma, Engures un Jaunpils novadu skolēnu skatuves runas konkursa rezultātus skatīt>>> ŠEIT.

 

Skatuves runas konkursam Kurzemes reģionā izvirzīti:

SR kurzemes regions 500

 

 

 

 

 

  

 

 

Kurzemes reģiona konkurss bija plānots 2021.gada 3.martā Jūrmalas Mūzikas vidusskolā. Diemžēl, Valsts izglītības satura centrs ir informējis, ka, ņemot vērā Covid-19 izraisīto pandēmiju un valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, atcelti klātienē plānotie pasākumi. Par iespējamo pasākumu tuvāk informēs pašvaldību svētku koordinatoru sanāksmē 2021.gada 25.februārī.

 

Paldies visiem skatuves runas dalībniekiem un skolotājiem: Tamārai Juzupai, Ilzei Tomelei, Gunai Misānei, Itai Vītiņai, Ingai Kļaviņai-Zariņai, Itai Karolei, Ilzei Grīgai,  Pārslai Ivanei, Ingai Pogai, Evitai Skavronskai, Vivitai Jaunkļaviņai, Vinetai Rozenbergai, Ingrīdai Freimanei, Līgai Lauziniecei, Guntai Vērpējai, Dainai Benfeldei, Agitai Ivanovai, Aijai Krūmiņai,  Rudītei Miklašēvičai, Zandai Zvirbulei, Sarmai Skujiņai, Antrai Amoliņai!

 

Paldies dalībnieku ģimenēm, jūsu bērni ir lieliski un ļoti talantīgi!

 

Informāciju sagatavoja:

Angelika Dembovska

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

izglītības darba vecākā speciāliste

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd