Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma novada speciālās izglītības iestādes sensorā nodarbību telpa papildināta ar jaunu un modernu interaktīvo smilšu iekārtu iSandBOX

Gada nogalē Tukuma novada speciālās izglītības iestādē bija patīkams notikums – sensorā nodarbību telpa tika papildināta ar jaunu un modernu interaktīvo smilšu iekārtu iSandBOX. Interaktīvā smilšu iekārta apvieno sevī klasisko smilšu terapiju un jaunākās tehnoloģijas. Darbošanās ar smiltīm ļauj bērniem vieglāk izrādīt emocijas un jūtas, atvērt sevī māksliniecisko potenciālu, pieņemt un pārdzīvot iekšēji traumējošas situācijas. Interaktīvajā smilšu kastē tiek attēlota pasaku pasaule. Bērns kļūst par veidotāju,  nodarbību laikā viņš var pabūt zemūdens pasaulē vai tuksnesī un piekļūt tuvāk aktīvam vulkānam, piedzīvot visus četrus gada laikus.

 

Vienlaikus aktīvi interaktīvajā smilšu kastē var darboties 4 cilvēki, kas ir ļoti noderīgi sociālajai izglītībai, komunikācijas prasmju attīstībai un spējai strādāt komandā. Interaktīvā smilšu iekārta iSandBOX sevī ietver kvarca smilšu rezervuāru un projektoru, kurš attēlo 23 programmas,  kurās bērni var izveidot savu unikālo pasauli. Izstrādātie 23 režīmi ir interaktīvas dekorācijas, kuras attēlotas maksimāli reāli, pateicoties krāsām, skaņām, smilšu reljefam, kas ļauj neierasti uztvert informāciju par lietām un procesiem dinamiski. Nodarbības ar interaktīvo smilšu iekāru iSandBOX iesaka gan veseliem bērniem, gan bērniem ar īpašām vajadzībām.

 

Spēļu terapija ar interaktīvo smilšu iekārtu iSandBOX lietošanu palīdz bērniem:

* attīstīt sīko pirkstu motoriku:

* izrādīt savas jūtas un emocijas;

* iemācīties veidot savstarpējās attiecības ar apkārt esošajiem;

* iegūt sevī iekšējo brīvību un pārliecinātības sajūtu;

* aktivizēt telpisko iztēli un loģisko domāšanu;

* tikt galā ar baiļu un satraukuma sajūtām;

* attīstīt kognitīvos un garīgos procesus: uztveri, atmiņu, uzmanību, verbālo-loģisko un vizuālo domāšanu, radošo un kritisko domāšanu, radošo iztēli.

 

Smiltis ir vieta, kur visvieglāk attīstīt iztēli un  ļaut vaļu fantāzijai! Skolēni un pirmsskolas grupiņu bērni ir patiesi priecīgi par lielisko iespēju darboties interaktīvo smilšu iekārtā un ar nepacietību gaida katru nākamo nodarbību.

 

VIDEO: Interaktīvo smilšu iekārtu iSandBOX

 

Informāciju sagatavoja:

Silva Freimane

Tukuma novada speciālās izglītības iestādes

direktore
mob. 20191947

 

 
- 5 -

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd