Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Uz Latvijas Televīzijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 galvenās skatuves uzstājās mūsējie!

18. septembrī Latvijas Televīzija atpoguļoja Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tiešraides norisi, lai skatītāji pie ekrāniem varētu just līdzi dažādu mūzikas žanru un dejas koncertu dalībniekiem. Visus dalībniekus izvēlējās un uzaicināja Valsts Izglītības satura centra speciālisti. Tiešraidē vērojām un priecājāmies par Tukuma novada dalībnieku izcilo sniegumu. 

Tukuma kokletaji 200

Zemgalē, uz Jelgavas pils pakājē izveidotās skatuves, uzstājās Tukuma Mūzikas skolas koklētāju ansamblis (vadītāja Dace Bleikša), Kandavas deju skolas popgrupa “Taustiņi” (vadītāja Andra Vilkauša).  Kurzemē, pie Kuldīgas Ventas rumbas, varējām vērot Engures Mūzikas un mākslas skolas koklētāju ansambli (vadītāja Gita Andersone), Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijas zēnu kori (vadītāja Dace Perševica). Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā Rīgā uzstājās Kandavas Kultūras nama jauniešu tautas deju kolektīvs “Imuliņa” Andras Eimanes vadībā.

Bija patiess saviļņojums vērot mūsu bērnus dziedam un dejojam, un varbūt televīzijas spēks un mērķis ir atspoguļot pozitīvus raidījumus, piedāvājot bērniem un jauniešiem iespēju parādīt apgūtās prasmes un iemaņas, lai mums, vecākiem un pārējiem, ko priecāties un atbalstīt. Arī laikapstākļi bija ļoti vēlīgi bērniem. Saule, lai arī auksta, spīdēja kā vasarā.  Asteru, pīlādžogu krāsaino lapu vainagi uzziedēja pilnā krāšņumā.

Visi kopā mēs varam rūpēties par mūsu tautas identitātes un kultūras mantojuma pamatiem, elastīgi piemērojot mūsdienīgus mākslinieciskās izpausmes un tehnisko risinājumu veidus, nezaudējot to aktualitāti un ilgtspēju.

Paldies skolotājiem, bērniem un vecākiem par milzīgi ieguldīto darbu un atbalstu!

Gaidīsim nākamos TV raidījumus un būsim kopā!

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd