Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Interešu izglītība 2020./2021. mācību gadā

 


 piladzua

 

Interešu izglītība 2020./ 2021. mācību gadā

 

Izglītības pārvaldes galvenie darbības virzieni 2020./ 2021. m.g.

Tukuma novada Izglītības pārvaldes pasākumu plāns interešu izglītībā 2020./ 2021. m.g.

 


Informācija:

 

10.06.2021.

sdzdsv 200xXII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki 2021. gadā notiks netradicionālā un epidemioloģiskajai situācijai pielāgotā formātā, un to norises laiks paredzēts no 2. jūlija līdz 30. oktobrim. Šo Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un svētku rīkotāju piedāvāto risinājumu 8. jūnijā apstiprināja valdība. Pēc ministrijas aplēsēm jaunā formāta svētki valstij izmaksās 2 046 967 eiro iepriekš plānoto 4 180 883 vietā, kas ministrijas budžetā bija paredzēti tradicionālajiem svētkiem. Plašāku informāciju skatīt>>> ŠEIT.

 


20.05.2021.

kids children running green meadow 220xAktualitātes interešu izglītības īstenošanas procesā

Lai veicinātu bērnu un jauniešu iesaisti organizētās aktivitātēs ārpus telpām, valdība atbalstījusi Izglītības un zinātnes ministrijas priekšlikumu palielināt vienā grupā pieļaujamo cilvēku skaitu. Turpmāk izglītības procesā formālajā un neformālajā izglītībā, darbā ar jaunatni, kā arī sporta treniņu norisē klātienē ārpus telpām vienā grupā varēs darboties līdz 20 cilvēkiem līdzšinējo 10 vietā. Šie grozījumi Ministru kabineta noteikumos “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" šodien, 2021. gada 18. maijā, apstiprināti valdībā.

Gaisa cirkulācija ārpus telpām ir dabiski pietiekama, tāpat ir iespējams ieturēt lielāku  distanci, tāpēc ir pamats uzskatīt, ka mācības un nodarbības lielākā  cilvēku grupā  nerada palielinātu risku saslimstībai. Jaunais regulējums arī ļaus turpmāk nedalīt klasi atsevišķās grupās, vispārējās izglītības iestādēm īstenojot atļautās formālās izglītības programmas ārpus telpām.

Valdība apstiprināja arī Veselības ministrijas virzītos grozījumus, kas paredz tiesības vakcinētām un Covid-19 infekciju pārslimojušām personām amatieru sporta kolektīva ietvaros trenēties iekštelpās līdz 20 cilvēkiem grupā. Minētais regulējums attieksies tikai uz pastāvīgiem amatieru sporta kolektīviem, kuros nav regulāra dalībnieku mainība. Vienā sporta treniņa (nodarbības) norises telpā varēs norisināties sporta treniņš tikai vienai grupai, un telpā nedrīkstēs atrasties persona, par kuru nav informācijas, ka tā ir vakcinēta vai bijusi inficējusies.

 

Autors: Izglītības un zinātnes ministrija

 


 

2021.gada 17.maijā TKursi Interesu izgl 17052021 200xukuma novada Izglītības pārvalde organizē kursus Tukuma, Engures un Jaunpils novadu interešu izglītības pedagogiem.

Lai pieteiktos kursiem, līdz 14.maijam atsūtiet elektroniski e-pastā Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. kursu apliecībām nepieciešamo informāciju, norādot izglītības iestādi, vārdu, uzvārdu.

Darba kārtību skatīt>>> ŠEIT

 


 

Piemērojami no 2021.gada 7.aprīļa

 

Ieteikumi piesardzības pasākumiem interešu izglītības programmu un nodarbību īstenošanai

 

Interešu izglītības programmu īstenošanā un nodarbību organizēšanā ievēro Ministru kabineta 2020.gada 9.jūnija noteikumu Nr.360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” (turpmāk – MK noteikumi Nr. 360) prasības. (https://likumi.lv/ta/id/315304-epidemiologiskas-drosibas-pasakumi-covid-19- infekcijas-izplatibas-ierobezosanai )

 

Atbilstoši MK noteikumu Nr. 360 4.punktam – lai novērstu Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā – ievēro šādus pamatprincipus: informēšana, distancēšanās, higiēna un personas veselības stāvokļa uzraudzība.

 

Vecākiem/izglītojamā likumiskajiem pārstāvjiem ir pienākums raudzīties, lai izglītojamais neapmeklē nodarbības, ja viņam ir kādas akūtas veselības problēmas vai saslimšanas pazīmes, kā arī izvērtēt izglītojamā noslodzi un līdzdalību interešu izglītībā, ja izglītojamais apmeklē vienu vai vairākas interešu izglītības nodarbības/pulciņus/kolektīvus.

 

Saskaņā ar 2021.gada 1.aprīlī pieņemtajiem Ministru kabineta noteikumiem Nr.191 “Grozījumi Ministru kabineta 2020.gada 9.jūnija noteikumos Nr.360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”” MK noteikumi Nr.360 papildināti ar šādiem apakšpunktiem: 32.7 9. interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvi īsteno attālināti. Šis nosacījums neattiecas uz šo noteikumu 32.7 10. apakšpunktā minētajiem gadījumiem, ja tiek nodrošinātas epidemioloģiskās drošības prasības; 32.7 10. profesionālās ievirzes izglītības, interešu izglītības un māksliniecisko kolektīvu nodarbības var īstenot klātienē ārtelpās (ne vairāk kā 10 personām grupā).

 

IZM ir izstrādājusi drošības noteikumu ievērošanas pamatprincipus izglītībā: https://www.izm.gov.lv/lv/media/10787/downloa

 

Izglītības iestāde seko līdz aktuālajai informācijai un ievēro citas konkrētajā brīdī spēkā esošas noteiktās epidemioloģiskās un sanitāri higiēniskās prasības. Iestāde informē darbiniekus, izglītojamos, viņu vecākus vai likumiskos pārstāvjus un pakalpojumu sniedzējus par mobilās lietotnes kontaktpersonu noteikšanai un informēšanai “Apturi Covid” izmantošanu - “Latvijā ir pieejama mobilā lietotne kontaktpersonu noteikšanai un informēšanai “Apturi Covid”, kas dod iespēju ikvienam pēc iespējas ātrāk atklāt inficēšanas riskus, ja bijis ciešs kontakts ar Covid-19 pacientu un pēc iespējas ātrāk pieņemt lēmumu par laboratorisko izmeklēšanu un pašizolēšanos, kā arī iegūt rekomendācijas un informāciju tālākai rīcībai. Detalizētu informāciju par lietotni var iegūt, kā arī to var ērti lejuplādēt, apmeklējot mājaslapu https://www.apturicovid.lv“.


 

Interešu izglītības jomu atbildīgo kontaktinformācija

 


 

Datorgrafika un datorapmācība Koris, mazie mūzikas kolektīvi

Radošās industrijas un citas interešu

izglītības programmas

Skolu teātris, skatuves runa  
Sporta pulciņi Tautas deja 
Vides izglītība         Vizuālā un vizuāli plastiskā māksla

 


Ārpusstundu nodarbības Tukumā un Tukuma novadā 2020./ 2021. m.g.

Interešu izglītības programmas, kuras saņēmušas valsts mērķdotāciju


 

Ieteikumi iesniedzot interešu izglītības programmas pieteikumu

 

Interešu izglītības programmu izvērtēšana un mērķdotācijas sadale Tukuma novadā

                          1. pielikums

                          2. pielikums

                          3. pielikums

 

 

Interešu izglītības programmu jomas un apakšjomas

 

 


 

Interešu izglītība 2018./2019. mācību gadā

 

Interešu izglītība 2017./2018. mācību gadā

 

Interešu izglītība 2016./2017. mācību gadā

 

 

 

 

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd